När förstår jag fysik rätt?

Fem-sex-sju-ått – Hopp genom öppnande ridån, näve i mark, tre fyr, toprock-steg sju åtta – ett ner, ninjaswipe, sixstep, på SLAGET backspinn, runt FREEZE håll två tre fyr, figure four två tre fyr, runt på knä HÅLL, andas medan andra truppen kommer in från höger.

När förstår man fysik på rätt sätt? Jag har undrat över det rätt ofta – är bevarande av rörelsemängd dw/dt = 0 eller en dubbelpiruett? Det lustiga är att ju mer jag fördjupat mig i det akademiska perspektivet på ämnet, desto svårare har jag fått att tänka på den där skillnaden. Den blir mindre och mindre tydlig ju längre jag håller på. Det är lite som att fråga om svaret på 1+1 är 2 eller två. Olika uttryck, för olika ändamål. Olika uttryck för något gemensamt underliggande. Kanske man kunde säga att matematiken är universums språk, medan dansen är en genuint mänsklig dialekt?

Comments are closed.