Vilka är vi?

Friseglarn Con Azienda!

En olycka kommer sällan ensam, men som tur är gäller det även goda ting. Utefter vägen har diverse roliga gäng och människor dykt upp och dragit med oss i sina upptåg och eskapader, av vilka en del då helt naturligt hittat hit till den här sidan. Därför hittar du nu material från både Cantilena con Azienda och Studentkören Aurora LTU här i krokarna – mycket nöje!

Patrik MöréeFriseglarn1

Jag studerar för en examen som civilingenjör i rymdteknik, med särskild specialisering på tillämpningen av statistiska metoder på flödesmekaniska problem. Därtill arbetar jag som projektledare för Mattecentrum (www.mattecentrum.se) i Luleå samt mentor på Luleå tekniska universitet, med uppgift att finnas till hands när studenter har frågor om integralkalkyl och tidsdilation. Jag vet nu av erfarenhet att för flera besökare började ögonen gå i kors av den presentationen. Och det är därför jag ville dra igång projektet Friseglarn, tillsammans med föreställnings- och föreläsningsserien Punkter och Steg: En baklänges magishow. Vetenskapen har tagit mänskligheten med ut på ett ofattbart spännande och roligt äventyr. Tröskeln för att ta sig fram till frontlinjen är hög – det krävs många års studier för att bli kvalificerad att bidra där. Men samma tröskel för att komma in i och vara delaktig i det vetenskapliga äventyret är faktiskt inte alls så hög. Det är det jag vill jobba med, här på sidan och ute varhelst folk inte kastar skarpa tillhyggen så fort jag visar mig. Jag vill helt enkelt dela med mig av det lilla jag kan. För säga vad man vill om alla våra forskare och ingenjörer – de har sannerligen sett till att det finns ett och annat att snacka om.

Anders Nilsson

Produktionsgången för Punkter & Steg skulle kunna sammanfattas som följande:

Jag (Patrik) viftar med armarna och ropar exalterat om något. Det du sen faktiskt ser på scenen i form av all möjlig sorts – förhoppningsvis – klargörande rekvisita är vad Anders utifrån mitt viftande omsatt i fysisk verklighet.